Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı -

Güneş Enerji Panel Çalışması

1.   Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Güneş Enerji Panel Çalışması

Güneş Enerji Panel Çalışması Devam Etmektedir.

İstanbul Gelişim  Üniversitesi, “Sürdürülebilirlik” kapsamında, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk, çevresel farkındalık , proje üretimi konularını önemsemekte ve “Yeşil Kampüs” olma hedefi ile hareket etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi gün geçtikçe azalan ve tükenen kaynaklarının  bilincinde olup; bu konuda farkındalık ve bilinç oluşturmayı prensip edinmiş ; bu  doğrultuda esaslı çalışmalar üreten ve ortaya koyan bir üniversite olmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji ve Bina Teknolojileri Yönetim Planı’nın amacı enerjinin etkili ve  verimli kullanılmasının sağlamak , kampüs alanında otomasyonu yüksek ve  çevreye duyarlı yapılar oluşturmaktır.

Üniversitemiz aydınlatmanın kalitesini düşürmeden ve iyi bir aydınlatmanın gereklilikleri yerine getirmek için güneş enerji paneli kullanımına başlamıştır. Bu sayısının artması için planlamalar yapılmış olup  bu uygulama kampüsümüzün tamamına uygulanacaktır. Rektörlük binamızdaki çalışmamız devam etmektedir.